Επίθεση Τσίπρα σε Μέρκελ - Σαμαρά

Επίθεση εξαπέλυσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά της Άνγκελα Μέρκελ, του Αντώνη Σαμαρά και των Βρυξελλών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την γερμανίδα Καγκελάριο ότι έχει φορέσει ζουρλομανδύα στην Ε.Ε. και ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα αφήσει

την εξουσία ως τυφλός νεοφιλελεύθερος.

Συγκεκριμένα τα λόγια αυτά περιλαμβάνονται στην ομιλία του κ. Τσίπρα στη εκδήλωση συζήτησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα πως: «η Δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε υποχώρηση και ο λόγος είναι ο νεοφιλελευθερισμός», ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ότι ο κύριος λόγος που έθεσε υποψηφιότητα είναι: «ο τερματισμός της λιτότητας και η επανάκτηση της Δημοκρατίας».

«Η καγκελάριος Μέρκελ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη ελίτ των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι 'αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα: «καταλαβαίνω την κυρία Μέρκελ όταν αντιδρά με θυμό, καθώς η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την Ευρώπη της ιδεολογίας της, την Ευρώπη των συμφερόντων της, που έχει χτίσει αργά, αλλά σταθερά κατά τα χρόνια της κρίσης. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω καθόλου τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κύριο Σαμαρά που ήρθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας, ο οποίος θα πήγαινε ενάντια στην κυρία Μέρκελ και τώρα παραχωρεί την εξουσία σαν τυφλός νεοφιλελεύθερος, φίλος της λιτότητας και επευφημητής της κυρίας Μέρκελ» και κατέληξε:

«Η κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται. Όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο αποσταθεροποιεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όσο περισσότερο διαρκεί απειλεί τη σταθερότητα της Ευρωζώνη. Έχει αποκαλύψει τόσο τις ανεπάρκειες όσο και τα όριά της αυτή η διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα