Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με το οικονομικό επιτελείο (ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης) ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,

ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν οι μεταρρυθμίσεις σε οικονομία και δημόσια διοίκηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος στα παραπάνω θέματα καθώς και η θέση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος οι στόχοι που έχουν να κάνουν με τις μεταρρυθμίσεις και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες η τρόικα σκληραίνει τη στάσης της απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της συνέχισης της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και στο πλαίσιο αυτό θα προβάλει απαιτήσεις για άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν στις αποφάσεις αυτές «εκπτώσεις». Αντίθετα υπάρχουν φωνές μέσα στην κυβέρνηση που τονίζουν ότι πρέπει να πειστεί η τρόικα για την σταδιακή υλοποίηση των συμφωνηθέντων με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία της οποίας οι δυνατότητες πλέον είναι οριακές.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι η Αθήνα επιδιώκει την καθυστέρηση της επιστροφής της τριμερούς, προκειμένου να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, που φαίνεται πως θα υπερβούν τις προσδοκίες της κυβέρνησης αλλά και των δανειστών. Εάν αυτό συμβεί παράγοντες της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως τουλάχιστον θα βελτιωθεί αν όχι θα ισχυροποιηθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα