Επίθεση ρωσόφιλων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Οδησσού

Επίθεση από εκατοντάδες ρωσόφιλους διαδηλωτές δέχεται αυτή την ώρα το αρχηγείο της αστυνομίας της Οδησσού, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Και το BBC.

Οι διαδηλωτές, αρχικά περικύκλωσαν το αρχηγείο και απαίτησαν την απελευθέρωση συντρόφων τους που συνελήφθησαν μετά τα πολύνεκρα επεισόδια που συγκλόνισαν την πόλη την Παρασκευή και

στη συνέχεια επιτέθηκαν.

Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον, 42 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους ρωσόφιλοι αυτονομιστές, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια φωτιάς που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην έδρα των συνδικάτων της πόλης, φωτιά που ξέσπασε εν μέσω αιματηρών οδομαχιών μεταξύ φιλορώσων και φιλοκυβερνητικών.

Η Αστυνομία συνέλαβε περίπου 170 άτομα μετά τα επεισόδια, εκ των οποίων περίπου 120 παραμένουν κρατούμενα. Η επίθεση στο αρχηγείο της Αστυνομίας γίνεται ενώ στην πόλη βρίσκεται ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιάτσενιουκ.

Ο Γιατσενιούκ επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία για την αδυναμία της να αποτρέψει την τραγική κατάληξη των επεισοδίων, ωστόσο, τόνισε παράλληλα πως οι αυτονομιστές «προκάλεσαν» τις ταραχές, αφήνοντας υπονοούμενα για ρωσικό δάχτυλο την όλη υπόθεση.

Κατήγγειλε μάλιστα μία «καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη ενέργεια κατά του λαού, εναντίον της Ουκρανίας και εναντίον της Οδησσού».

Keywords
Τυχαία Θέματα