Επιστολή Τσακαλώτου στο Euroworking Group-Δεν πρόκειται να δοθεί ξανά ο «μποναμάς»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε σήμερα το πρωί την επιστολή που ζήτησαν χθες οι δανειστές και στην οποία δεσμεύεται προσωπικά ότι το βοήθημα που δόθηκε στους συνταξιούχους ήταν μια κίνηση που δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Η συγκεκριμένη επιστολή τέθηκε ως προϋπόθεση από τους δανειστές ώστε να κλείσει το εν λόγω ζήτημα χωρίς περαιτέρω συνέπειες σε ότι αφορά στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το δημόσιο χρέος

της χώρας.

Η επικύρωση των αναγραφομένων της εν λόγω επιστολής θα γίνει σε σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group που θα διενεργηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς στην χθεσινή συνεδρίαση δεν έγιναν δεκτές οι προφορικές διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη «ότι ήταν μια εφάπαξ παροχή που δεν θα επαναληφθεί».

Τα σενάρια αναφορικά με την σημερινή συνεδρίαση, συντείνουν πως θα δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος. Εξάλλου η άμεση εφαρμογή του μέτρου του έκτακτου επιδόματος δεν αφήνει περιθώρια ώστε αυτό να παρθεί πίσω, κάτι που ωστόσο δεν αναιρεί τις απαιτήσεις των δανειστών -κυρίως της Γερμανίας- να ληφθούν προκαταβολικά ισοδύναμα μέτρα, ώστε να καλυφθεί ενδεχόμενο δημοσιονομικό κενό.

Το άρθρο Επιστολή Τσακαλώτου στο Euroworking Group-Δεν πρόκειται να δοθεί ξανά ο «μποναμάς» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα