Επιπλέον έσοδα ίσως πάνω από 1 δισ. υπολογίζει η κυβέρνηση από τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Επιπλέον έσοδα που θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναμένει η κυβέρνηση από την καθιέρωση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον στο 16%, ο οποίος θα αποδίδει ετησίως το παραπάνω ποσό, ενώ σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η επαναφορά της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, όπως επίσης και την αύξηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης.

Σύμφωνα με πηγές

που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής, το τελικό ύψος του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, που μπορεί να ανέβει στο 17% ή και στο 18%, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξαιρέσεις προϊόντων και υπηρεσιών που θα παραμείνουν στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Εκτός από τον ΦΠΑ η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ και για το 2015, με νέες όμως αντικειμενικές αξίες. Παράλληλα, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να εφαρμόσει έναν κεφαλικό φόρο στις 500-700 πλουσιότερες οικογένειες.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να πάρουν «σάρκα και οστά» αμέσως μετά τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές μας, συμφωνία στην οποία η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά.

Πηγή. tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα