Επιμονή ζητά ο Ομπάμα από τους υποστηρικτές του

Να δείξουν επιμονή για την επανεκλογή του ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τους υποστηρικτές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο υποψήφιους δείχνει να έχει μικρύνει μετά την πρώτη τηλεμαχία στην οποία ο Ρόμνεϊ κέρδισε τις εντυπώσεις. Δημοσκόπηση του Pew Research Center χθες Δευτέρα έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος

με ποσοστό 49% διατηρεί προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αμερικανού προέδρου.

"Ο Ρόμνεϊ έδωσε την εντύπωση του υποψηφίου που έχει καινούργιες ιδέες και θεωρήθηκε ικανότερος από τον Ομπάμα για να βελτιώσει τα ποσοστά ανεργίας και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα», επισημαίνει το ινστιτούτο.

Επίσης τονίζει πως ο Ρόμνεϊ αύξησε το ποσοστό του ανάμεσα στις γυναίκες, τους λευκούς μη ισπανόφωνους και στους μικρότερους των 50 ετών ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι η εικόνα του Ρόμνεϊ ενισχύθηκε μετά  την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται. Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos την Κυριακή έδειξε ότι ο Ομπάμα συγκεντρώνει 47% και ο αντίπαλός του 45%.

Σε ταξίδι του στην Καλιφόρνια, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, ο Ομπάμα εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του.

"Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές», τόνισε ο Ομπάμα.

"Θα τα καταφέρουμε αν όλοι δείξουμε εμμονή τις επόμενες 29 ημέρες», είπε ο Ομπάμα και υπογράμμισε πως ακόμα και αυτοί που προσέφεραν χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα