Επιμήκυνση και χρηματοδότηση «βλέπει» η SZ

Διετής επιμήκυνση για την επίτευξη του στόχο για το έλλειμμα και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προβλέπει προσχέδιο μνημονίου κατανόησης Αθήνας -τρόικας, γνώση του οποίου επικαλείται η γερμανική Sueddeutsche Zeitung (SZ), με ανοικτό ακόμη

το ζήτημα του πώς θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης που θα προκύψει.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα «παρέα» με την επιμήκυνση του προγράμματος για το 2016, παράταση θα δοθεί και για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, την αγορά ενέργειας και τις αποκρατικοποιήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση, γράφει η SZ, μπορεί επίσης να ελπίζει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά και η τρόικα καταρτίζουν μνημόνιο κατανόησης, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα έχει συγκεντρώσει από τις αποκρατικοποιήσεις μόνο 8,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 -έναντι του μέχρι τώρα στόχου για 19 δισ. ευρώ. Διετής επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος θα προκαλέσει χρηματοδοτικό κενό που υπολογίζεται, σύμφωνα με την SZ, στα 15-18 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν συζητηθεί στις Βρυξέλλες είναι η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά στην τιμή διαπραγμάτευσης ή ένα έμμεσο «κούρεμα» με μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια στήριξης, που έχουν ήδη δοθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα