Επιφυλάξεις για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου με τους κοινωνικούς φορείς.

H δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Αττικής κ. Κ. Μαργαρώνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

κ. Π. Γαλανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αθήνας κ. Σαράντης Σερελές, ο Πρόεδρος της ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Τ. Γκατζέλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Περιστερίου κ. Π. Κολλάρος, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών& Εμπόρων Αιγάλεω κ. Δ. Φατσιλέτος, εκπρόσωπος της Συντεχνίας Επιπλοποιών και Ξυλουργών Αθηνών και περιχώρων κ. Δ. Σωτηριάδης, ο κ. Β. Καστριτσέας, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, ο κ. Η. Θεοδωρόπουλος, Αναπληρωτής Δ/ντης Ανάπτυξης Π. Ε. Δυτικής Αθήνας .

Στη σύσκεψη υποστηρίχτηκε από τους παρευρισκόμενους η άποψη ότι το κόστος της λειτουργίας των καταστημάτων τις επιπλέον Κυριακές, όπως ορίζεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιβαρύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις, ενώ δεν αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης εφόσον τα εισοδήματα των πολιτών έχουν συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τονίστηκε ότι σε όποια άλλη χώρα επιχειρήθηκε η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης της λειτουργίας των καταστημάτων ωφελούνται μόνον τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κι όχι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα