Ένταση και δακρυγόνα στο κέντρο

Νέα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το πρωί σχολικοί φύλακες. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήραν εντολή να ανοίξουν μια λωρίδα κυκλοφορίας στη Βασ. Σοφίας επιχείρησαν να διαλύσουν την καθιστική διαμαρτυρία των φυλάκων που περιμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης αντιπροσωπείας τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τραβώντας τους συγκεντρωμένους από τα πόδια στο οδόστρωμα. Νωρίτερα οι διαδηλωτές

απωθήθηκαν με δακρυγόνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκαν τρία άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Κλειστή παραμένει η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον μέχρι την Ακαδημίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους του κέντρου.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησαν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ σε μία ώρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.30. Σήμερα και αύριο απεργούν και οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ κλειστά παραμένουν και πανεπιστήμια, σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα διοικητικών τους υπαλλήλων οι οποίοι επίσης πραγματοποιούν 5θήμερη απεργία.
Πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες παραλύουν επίσης από σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και αρκετές από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας. Αναβρασμός και στο χώρο της Υγείας. Τριήμερη απεργία ξεκινούν από αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, Εργαζόμενοι της Πολυκλινικής και του Ευαγγελισμού συγκεντρώνονται στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, ζητώντας τον άμεσο διορισμό όσων συναδέλφων τους βγήκαν σε διαθεσιμότητα και την επαναλειτουργία της Πολυκλινικής.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα