Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023 αίτηση: Νέα αναβολή για το πρόγραμμα

Μόνο 150.000 νοικοκυριά -από τα περίπου 3 εκατομμύρια που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα– θα επιδοτηθούν στον πρώτο κύκλο χορήγησης των ενισχύσεων για το «Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα». Σύμφωνα, μάλιστα, η πλατφόρμα του gov.gr δεν αναμένεται να ανοίξει ούτε στις αρχές, ούτε στα μέσα Μαρτίου όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήρε αναβολή για τέλη Μαρτίου και πιθανότατα αρχές Απριλίου.

Προτεραιότητα θα έχουν οι πιο ευάλωτοι, δηλαδή χαμηλόμισθοι, μονογονεϊκές

οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες ή πολύτεκνοι. Ωστόσο, αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα είναι το μόνο και πολλοί περισσότεροι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επιδότηση του 60% για να βάλουν ηλιακό θερμοσίφωνα. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι και στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» μοιράστηκαν πολλά εκπτωτικά voucher μετά τη λήξη της προθεσμίας του προγράμματος.

Πόσο συμφέρει ο ηλιακός θερμοσίφωνας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ενέργειας, εάν προχωρήσει κανείς σε αντικατάσταση θα εξοικονομήσει 20%, ωστόσο, άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμα πιο σημαντική εξοικονόμηση που συντελείται από την πρώτη κιόλας ημέρα εγκατάστασης. Έχει υπολογιστεί, επίσης, ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να κάνει απόσβεση του κόστους για ηλιακό σε περίπου τέσσερα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα