Επίδομα σε χιλιάδες αγρότες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος προαναγγέλλει επίδομα σε πέντε χιλιάδες οικογένειες αγροτών, επισημαίνοντας πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν

εκεί που ανήκουν.

Το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των χιλίων ευρώ ετησίως για περίπου πέντε χιλιάδες οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο».

 «Τις επόμενες ημέρες», είπε, «θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση.

Επίσης, ανέφερε ότι μετά την εξισωτική και την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου,  ακολουθεί η προκαταβολή του 50%, και σε αριθμούς 1,1 δισ. ευρώ, της ενιαίας ενίσχυσης, των αγροτικών επιδοτήσεων εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Ελασσόνα εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης το 1912 από τον τουρκικό ζυγό, τόνισε ότι η ιστορία μας διδάσκει ότι μπορούμε με εθνική ομοψυχία, κοινό όραμα και αποφασιστική ηγεσία να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να μεγαλουργούμε.

«Αν τα καταφέραμε τότε κάτω από πιο αντίξοες συνθήκες» συμπλήρωσε «είμαι βέβαιος ότι και σήμερα μπορούμε να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να θέσουμε τα θεμέλια της ανόρθωσης της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα