Επιχείρηση Hydra σε 32 χώρες: Κανένας παιδόφιλος στο απυρόβλητο

Ήταν 14 Μαΐου του 2014, όταν ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, αιφνιδίαζε ευχάριστα, προχωρώντας στη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων μιας μεγάλης, παγκόσμιας εμβέλειας διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία Hydra.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματά της είναι οι αποκαλύψεις για τη σκοτεινή δράση

του 24χρονου και του 55χρονου, που πάγωσαν το πανελλήνιο με τις απίστευτες ανταλλαγές υλικού του αίσχους, αλλά και τη συμμετοχή του ενός με θύματα ελληνόπουλα σε φιλμάκια της φρίκης.Διαβάστε πως παρουσίασε τότε ο ίδιος ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. την επιχείρηση, που έφερε και φέρνει στο φως τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας του κυκλώματος των ανά τον κόσμο και εν Ελλάδι παιδόφιλων. Έλεγε τότε: «Μια μεγάλη, παγκόσμιας εμβελείας διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία “Hydra”, ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα».

Αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος επί επτά μήνες «ταξίδευαν» σε 32 χώρες του πλανήτη

«Η επιχείρηση ήταν πολύμηνη, διήρκεσε πάνω από επτά μήνες και είχε σαν στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσαμε συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) χρήστες-δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προκύπτουν σε τριάντα δύο (32) διαφορετικές χώρες του κόσμου», ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, για να κατονομάσει μία προς μία τις χώρες δράσης: «Εκτός από τη χώρα μας, εντοπίσαμε ίχνη παιδόφιλων σε Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία, Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδά, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και Βέλγιο».

Το υπερόπλο της Δίωξης για το σάρωμα του παγκόσμιου ιστού

Στη σύλληψη του σχεδίου και της απόφασης για την διαδικτυακή επιχείρηση, η Δίωξη είχε στην κατοχή της ένα άκρως αποτελεσματικό όπλο.Το αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης:«Για τη διαδικτυακή έρευνα ενεργοποιήσαμε το ειδικό πρόγραμμα TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ιχνών χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό.Όσον αφορά στη χώρα μας σχηματίσαμε τρεις (3) αυτοτελείς δικογραφίες και συλλάβαμε με την αυτόφωρη διαδικασία στα Ιωάννινα και την Αττική τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο είναι ημεδαποί ηλικίας 34 και 25 ετών και ένας 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου».

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, για την οποία σημειωτέον εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους οι αξιωματούχοι και των 32 χωρών, στις 21-11-2013 μετά από διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η δράση 34χρονου Έλληνα, ο οποίος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων PEER TO PEER (P2P), στο διαδίκτυο.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση των διαδικτυακών ευρημάτων και ιχνών του 34χρονου, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 28-11-2013 έως και 22-01-2014, στοχευμένη διαδικτυακή διεισδυτική έρευνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με απώτερο στόχο την εύρεση και τον εντοπισμό και άλλων χρηστών, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο παιδίατρος παιδόφιλος (!) με τον κεντρικό ρόλο σε ομάδα χρηστών ανταλλαγής αρχείων!

Και πράγματι η Hydra κατάφερε να απαλλάξει ανύποπτους γονείς και παιδιά από έναν σκοτεινό Βούλγαρο γιατρό, ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του παιδίατρου στα Ιωάννινα!Το ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Δίωξης, σε συνέντευξή του στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ: «Συλλάβαμε στα Ιωάννινα τον 47χρονο παιδίατρο, υπήκοο Βουλγαρίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρήκαμε αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα πλήθος αρχείων “σκληρού” υλικού παιδικής πορνογραφίας».Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

Ποιος ήταν ο ρόλος του παιδίατρου στο κύκλωμα της ντροπής

«Ο παιδίατρος», είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης, «κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του συγκεκριμένου προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο».Τα συνολικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την επιχείρηση για τις προαναφερθείσες χώρες, έχουν αποσταλεί σε INTERPOL και EUROPOL για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι χρήστες του προγράμματος, ο ακριβής αριθμός αρχείων που κατέχουν και για να αναγνωριστούν πιθανά θύματα παιδικής πορνογραφίας.

Κανένας παιδόφιλος στο απυρόβλητο-Θα λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχεδίασε, οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε, μια τόσο μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό.Ποιό ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει προς κάθε έναν που τυχόν επιβουλεύεται την ψυχή και την ψυχική ισορροπία ανύποπτων αθώων παιδιών; Το λέει ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης: «Το μήνυμα και ο απόηχος της επιχείρησης είναι ότι οι αρχές επιβολής του Νόμου επαγρυπνούν. Κανένας παιδόφιλος δεν παραμένει στο απυρόβλητο. Η εγκληματική δράση τους αποκαλύπτεται και λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα