FT: Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

Απόλυτα διχασμένο ήταν το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, για την απόφαση να απαγορεύσουν την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collateral. Ειδικότερα, τα μέλη του φαίνεται να διαφωνούσαν ως προς το εάν έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση τώρα ή εάν θα έπρεπε να περιμένουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ενημερωθεί
ότι υπάρχει η πιθανότητα να ληφθεί μία τέτοια απόφαση νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την Τετάρτη στην Φρανκφούρτη. Ο κ. Βαρουφάκης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ήθελε η ΕΚΤ να συνεχίσει να τροφοδοτεί με ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες έως την επίτευξη της νέας συμφωνίας η οποία ο ίδιος ελπίζει τεθεί σε ισχύ έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών Ελλάδας, Κύπρου, Ιρλανδίας και Γαλλίας καθώς το 25μελές δ/σ της ΕΚΤ λειτουργεί με σύστημα που δίνει το δικαίωμα της ψήφου εκ περιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα