Έπιασε λιμάνι το Nordic Explorer

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο παλιό λιμάνι βρίσκεται από χθες (Κυριακή) το πλοίο Nordic Explorer το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Βόρειο Ιόνιο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο πλοίο ξεναγήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος

με τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και άλλους φορείς. Εκεί βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, έχοντας ενδιαφέρον για την επόμενη στάση του Nordic Explorer που είναι το Κατάκολο.

Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.

Οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα