Το πρόγραμμα «κολλάει» και πάει για επιμήκυνση

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της «εξαιτίας της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης». Αυτό, προκύπτει από το προσχέδιο συμφωνίας των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup.

Το προσχέδιο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του γερμανικού Πρακτορείου, αναφέρει ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας, τότε θα χρειαστεί τα μέτρα για τα έτη 2013 και 2014 να φθάσουν τα 20,7 δισ. ευρώ , αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

«Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο που φέρει ημερομηνία σύνταξής του, το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα