Επέστρεψαν οι επιβαίνοντες του Estelle

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής «πάτησαν» Ελλάδα φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πέντε Έλληνες, ανάμεσά τους και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle, το οποίο οδηγήθηκε χθες Σάββατο στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του προς τη Λωρίδα της Γάζας

από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

Στην Αθήνα τους ανέμενε η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Ρένα Δούρου.

Κατά την αναχώρησή τους, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι Έλληνες ακτιβιστές (εκτός των βουλευτών και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους μόνο σε οκτώ ακτιβιστές (τους Έλληνες, δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό). Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για τρεις υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Keywords
Τυχαία Θέματα