Αύριο η κηδεία της δημοσιογράφου Μαρίας Χαραμή

Αύριο, Δευτέρα, στο Α' Νεκροταφείο στις 12 το μεσημέρι  θα γίνει η κηδεία, της δημοσιογράφου Μαρίας Χαραμή που πέθανε το πρωί  της Παρασκευής μετά από πολύχρονη μάχη, που έδωσε με τον καρκίνο.

H Μαρία Χαραμή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καστέλλα του Πειραιά. Όπως η ίδια έλεγε σε μία από τις συνεντεύξεις της από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή

μπαλαρίνα. Όμως την κέρδισε η δημοσιογραφία και ήταν επί σειρά ετών αρθρογράφος στο ΒΗΜagazino, στο BHΜΑgourmet, στη ΒΗΜΑdonna, στο Βήμα.gr καθώς ειδικεύτηκε ως γευσιγνώστρια με την κουζίνα και προωθούσε με πάθος τα ελληνικά προϊόντα στις συνταγές με τα φαγητά. Αγαπούσε επίσης υπερβολικά το θέατρο, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Έγραψε εννέα βιβλία. Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο «Η Χαρά της Ζωής».

Στις 9 Ιανουαρίου 2012 ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, της απένειμε τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Αγροτικής Αξίας παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον πολιτιστικό χώρο καθώς και φίλων και συγγενών της τιμώμενης. Ήταν γαλλόφιλη και γαλλόφωνη και ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που πήρε συνεντεύξεις από κορυφαίους σεφ της γαλλικής γαστρονομίας (Alain Ducasse, Joël Robuchon, Pierre Gagnaire, Guy Savoy κα.). Έχει επίσης μεταφράσει από τα γαλλικά στα ελληνικά πολλά βιβλία γύρω από τη γαλλική κουζίνα.

 Ήταν παντρεμένη με το δικηγόρο Θάνο Τζαβέλα.

 

Η φωτογραφία είναι από την απονομή στην Γαλλική πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα