Έπεσε αεροπλάνο που έψαχνε τους δραπέτες των Τρικάλων

Όπως φαίνεται ακόμη και ο Ελληνικός Στρατός έχει επιστρατευτεί για τον εντοπισμό των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων, που έχουν ήδη σκοτώσει δύο άτομα (μια κοπέλα και έναν αστυνομικό) προσπαθώντας να αποφύγουν τη νέα σύλληψη.

Η συμμετοχή του στρατού αποκαλύφθηκε

τυχαία σήμερα, μετά την πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή Αγία Ευθυμία Φωκίδας, σε περιοχή, δηλαδή, όπου διεξάγεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα και των συνεργών του.

Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του αεροσκάφους στην έρευνα, αν και παραδέχεται πως «το UAV κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή πτήσης του και οι οποίες δεν επέτρεψαν στους χειριστές του να το προσγειώσουν σε ομαλό σημείο χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά και τους αερόσακούς του». Επειδή, μάλιστα, η περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος είναι δύσβατη θα απαιτηθεί ειδική επιχείρηση για την ανάσυρσή του.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών, ενώ το εν λόγω αεροσκάφος ήταν εξοπλισμένο και με θερμικές κάμερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα