Επεισόδια στο Κίεβο για την επιπλέον αυτονομία στις φιλορωσικές περιοχές

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας μετά την ψήφιση από τη Βουλή του σχεδίου Συνταγματικής μεταρρύθμισης η οποία δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στις φιλορωσικές περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας. Θα πρέπει να σημειωθεί την παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στις φιλορωσικές περιοχές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση του Κιέβου οι δυτικοί, προκειμένου

να αρχίσει να ομαλοποιείται κάποια στιγμή το μέτωπο των συγκρούσεων.

Διακόσιοι εξήντα πέντε βουλευτές, , ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής σε μια συνεδρίαση στην οποία υπήρξαν αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου, με διαμαρτυρίες της δεξιάς πτέρυγας της πολιτικής στην Ουκρανία.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση, μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο και επιχείρησε να εισέλθει σε αυτό, όμως αποκρούστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα για να τους απομακρύνουν.

Την ίδια ώρα στην ανατολική Ουκρανία υπάρχουν σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Σάββατο που μας πέρασε Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το σχέδιο για μία νέα πλήρη κατάπαυση του πυρός, η οποία πρόκειται να ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου και την οποία στηρίζουν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα