Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην

Επεισόδια για μια ακόμα φορά είχαμε στην Τουρκία, όταν η τουρκική αστυνομία αντιμετώπισε με δακρυγόνα και αντλίες νερού διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν από μυστικούς αστυνομικούς, οι οποίοι όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τους φωτογράφιζαν επί τόπου.

Νωρίτερα πολίτες είχαν βγει στους δρόμους τις

Άγκυρας μοιράζοντας ψεύτικα χαρτονομίσματα του ευρώ. Υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) σκόρπισαν σε κεντρικό δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας 30 εκατ. ευρώ σε ψεύτικα χαρτονομίσματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ηχογραφημένες συνδιαλέξεις, στις οποίες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να μιλάει με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής συμφωνίας.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν εξοργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι οι γιοι δύο πρώην υπουργών, που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποθέσεις διαφθοράς που συνταράσσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Πρόκειται για τους γιους του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν.

Επίσης ελεύθερος αφέθηκε ο ιρανός επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά σε μια μυστική συμφωνία για αγορά ιρανικού πετρελαίου με αντάλλαγμα χρυσό, ώστε να παρακάμπτονται οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα