Επεισόδια μετά τη δολοφονία σε όλη την Ελλάδα

Τεταμένο είναι το κλίμα σε ολόκληρη την χώρα, μετά τη δολοφονία του Πέτρου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Ο δολοφόνος του, δήλωσε στην Αστυνομία μέλος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να ξεσπάσουν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της χώρας έξω από τα γραφεία του κόμματος. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,

Χανιά και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας έβγαλε περίστροφο στους διαδηλωτές.

Στα Χανιά άγνωστοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χ.Α. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thousandnews.gr οι διαδηλωτές θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα, από μέλος του κινήματος. Ωστόσο, άνδρες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο όπου τοποθετήθηκαν κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφία: Flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα