Επειγόντως γιατρειά!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο φετινός Παναθηναϊκός είναι άρρωστος. Δε χρειάζεται να είσαι προπονητής για να καταλάβεις πως το «τριφύλλι» έχει αγωνιστικό πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να μην έχει καθόλου όρεξη, οι παίκτες της φαίνονται αδιάφοροι, και οι «πράσινοι» οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε μία καταστροφική χρονιά.

Αν δεν αλλάξει

κάτι ριζικά στην ομάδα, οι στόχοι της θα χαθούν νωρίτερα από τα μέσα της σεζόν. Κι αυτό γιατί η εικόνα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου προβληματίζει τους φίλους του «τριφυλλιού». Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, καθώς μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υπολείπεται επτά βαθμούς του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Διαφορά που είναι δύσκολο να καλυφθεί, αν συνεχιστεί ο κατήφορος του «τριφυλλιού».

Οι ριζικές αλλαγές στη ψυχολογία, στη διάθεση και στην πίστη στην ομάδα του Παναθηναϊκού επιβάλλεται να γίνουν άμεσα. Πολύ άμεσα μάλιστα, αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας κόντρα στον αξιόμαχο Ατρόμητο. Παιχνίδι κομβικής σημασίας για την ομάδα του Φερέιρα, καθώς σε περίπτωση ήττας σίγουρα αναμένονται εξελίξεις, ενώ παράλληλα ο τίτλος του πρωταθλήματος θα έχει χαθεί, μόλις την τέταρτη αγωνιστική.

Στον Παναθηναϊκό έχουν συνειδητοποιήσει πως η επιθετική δυστοκία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Τοτσέ, Πετρόπουλος και Φορναρόλι δείχνουν λίγοι για τη φανέλα του «τριφυλλιού». Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως ο Πετρόπουλος τις δύο τελευταίες χρονιές στο πρωτάθλημα (2010-11) και ο Τοτσέ την περσινή, πέτυχαν συνολικά 15 γκολ, όσα τέρματα δηλαδή έβαλε σε 17 αγώνες ο Λέτο, την περσινή κουτσουρεμένη σεζόν-λόγω τραυματισμού του-ενώ τα πρώτα δείγματα του Φορναρόλι δεν είναι και τόσο αισιόδοξα.

Δεν είναι τυχαίο που η ομάδα του Φερέιρα δεν μπορεί να σκοράρει στο πρωτάθλημα, ειδικά αν κοιτάξει κανείς το φετινό ρόστερ. Ο Λέτο είναι αναγκαίος όσο ποτέ, με την απουσία του να είναι πιο αισθητή όσο περνάει ο καιρός. Οι φίλοι της ομάδας λησμονούν τον Σισέ και τα γκολ του, τότε που ο Γάλλος επιθετικός έπαιρνε παιχνίδια μόνος του.

Ευθύνες βαραίνουν και τον Φερέιρα, για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όπως και για κάποιες επιλογές του. Οι «συνήγοροι» του Πορτογάλου τεχνικού βέβαια δικαιολογούν τις επιλογές του, τονίζοντας πως το φετινό μπάτζετ ήταν πολύ χαμηλό, και έτσι υπήρχε περιορισμός στην αγορά νέων παικτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας του, καθώς αν δε γιατρευτεί η ομάδα το μέλλον του στο «τριφύλλι» παρουσιάζεται δυσοίωνο, όση στήριξη και αν παίρνει αυτή τη στιγμή από τη διοίκηση. Στήριξη που είναι βέβαιο πως δε θα κρατήσει επ’ αόριστον.

Η εικόνα της ομάδας και στα διοικητικά δεν είναι η καλύτερη. Αφού οι «πράσινοι» γλίτωσαν τον αποκλεισμό στην Ευρώπη στην αρχή της σεζόν, εξασφαλίζοντας τις λύσεις στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, το μπατζετ που διέθεσε η διοίκηση ήταν χαμηλό. Βέβαια είχε γίνει γνωστό από την αρχή

Keywords
Τυχαία Θέματα