Επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για ρύθμιση χρεών

Εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών μας και της κυβέρνησης καθώς και στη δεύτερη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βορύτση, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέες συναντήσεις αναμένονται τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα, την Κυριακή στις 3 μ.μ.

Ο

αριθμός των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία, εξακολουθεί να στέκεται εμπόδιο, μεταξύ των δύο πλευρών.

Για τη ρύθμιση που θα ισχύει παγίως, η τρόικα προτείνει 12 και η κυβέρνηση 18 δόσεις, ενώ για τη ρύθμιση της λεγόμενης «τελευταίας ευκαιρίας» - αφορά τα συσσωρευμένα χρέη - η τρόικα επιμένει στις 36 και η κυβέρνηση στις 60 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση να αναλάβει το ΙΚΑ την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμό και του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από την 1 Ιουλίου 2013 και θα διαρκέσει ως το 2017, οπότε την είσπραξη των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές θα αναλάβει η Εφορία.

Τέλος, κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε πως, όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, η ρύθμιση θα νομοθετηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα