Εντός Απριλίου οι αιτήσεις για όσους δικαιούνται ανθρωπιστικής βοήθειας

Εντός του ερχόμενου μηνός θα εκδοθεί η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων όσων δικαιούνται βοήθειας, σύμφωνα πάντα με τα προβλεπομενα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που έχει επιφέρει η λιτότητα, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ακόμα ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και ότι θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια.

Συγκεκριμένα η αναπληρωτής υπουργός, αναφερόμενη στο επίδομα ενοικίου, εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά και το ύψος του θα είναι από 70 έως 220 ευρώ, ενώ για τις επανασυνδέσεις ρεύματος, είπε ότι αφορά κύριες κατοικίες που οι παροχές είχαν διακοπεί μέχρι 31/12/2014 και θα γίνουν χωρίς επιβάρυνση και ανεξάρτητα αν χρωστά ή όχι κανείς στη ΔΕΗ. Εξήγησε επίσης, ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Τέλος, σχετικά με το επίδομα σίτισης η κ. Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω μιας κάρτας που θα δημιουργηθεί, με την οποία, όπως είπε, οι δικαιούχοι θα παίρνουν αποκλειστικά τροφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα