Εντοπίστηκαν τμήματα του αεροσκάφους της Air Malaysia

Τμήματα του «χαμένου» από τα ραντάρ αεροσκάφους της Air Malaysia ισχυρίζονται ότι εντόπισαν οι βιετναμέζικες αρχές. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες οι βιετναμέζοι εντόπισαν ένα τμήμα της πόρτας και ένα κομμάτι από την ουρά του μοιραίου αεροπλάνου για το οποίο συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες εδώ και δύο περίπου εικοσιτετράωρα.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είχε αναφέρει ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη από το εξαφανισμένο αεροσκάφος, ενώ όπως έγινε γνωστό η Μαλαισία ζήτησε την άδεια του Βιετνάμ για να στείλει ερευνητικά

σκάφη στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα του Βιετνάμ «Tienphong», η κυβέρνηση της Μαλαισίας ζήτησε επισήμως από το Βιετνάμ την άδεια να στείλει πλοία του ναυτικού της στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ προκειμένου να ερευνήσουν αν τα ύποπτα αντικείμενα που βρέθηκαν να επιπλέουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν μέρη του αγνοούμενου αεροσκάφους Boeing 777.

Στο μεταξύ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε σύστημα δορυφόρων που καταγράφει ισχυρές λάμψεις στη γη με σκοπό να καταλάβουν αν σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν φάνηκε καμία ισχυρή λάμψη που να επιβεβαιώνει την υποψία της έκρηξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα