Έντονη αντιπαράθεση Μουζάλα-Σεβαστάκη στη Βουλή(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη. Αφορμή στάθηκε εύλογα η συζήτηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Συνταχθήκατε κύριε Σεβαστάκη με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη και όχι με την περιφερειάρχη προκειμένου να μην δοθεί ο απαραίτητος χώρος για να κατασκευαστούν νέες δομές», κατηγόρησε το βουλευτή Σάμου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Να σταματήσουν

και στη Σάμο τα λαϊκίστικα συνθήματα να επηρεάζουν τον πληθυσμό», είπε και συνέχισε: «Θα πρέπει άνθρωποι σαν κι εσάς κύριες Σεβαστάκη να βγούνε μπροστά και να σταματήσουν να επηρεάζεται αρνητικά ο πληθυσμός».

Από τη μεριά του ο Δ. Σεβαστάκης υποστήριξε ότι: «όταν έγινε η συμφωνία με την Τουρκία στη Σάμο ήταν 700 μετανάστες και σήμερα είναι 1.700. Η «λογική» αυξάνω συνεχώς τα κέντρα υποδοχής δεν είναι βιώσιμη και το καταλαβαίνετε κι εσείς».

Ο Γ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στη…βοήθεια που έχει αποστείλει η ΕΕ. «Από τα 400 άτομα που μας υποσχέθηκε η Ευρώπη μας έχουν στείλει 36! Δεν μπορούνε να μας κουνούν το δάχτυλο με τόσους κόπους και με τόσες θυσίες οι Ευρωπαίοι», είπε και πρόσθεσε: «Η πρόταση που καταθέτετε στη Βουλή θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία. Πρόβλημα προκύπτει από την άρνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη δική σας να φτιάξουμε νέο χώρο υποδοχής. Έτσι θα έχουμε νέα επεισόδια και μετά θα καταθέτετε ερωτήσεις για τα επεισόδια».

Αναφορικά με τις επιστροφές μεταναστών ο Γ. Μουζάλας είπε: «από το Δεκέμβριο ελπίζουμε να έχουμε 100 με 200 επιστροφές την εβδομάδα», ενώ μάλιστα ειδικά για τη Μυτιλήνη και τη Σάμο αποκάλυψε ότι η απομάκρυνση των προσφύγων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Το άρθρο Έντονη αντιπαράθεση Μουζάλα-Σεβαστάκη στη Βουλή(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα