Εντολή απαγόρευσης χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την «περιορισμένη χρήση χημικών», στη διάρκεια της διαδήλωσης συνταξιούχων στη διασταύρωση της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού και γνωστοποιεί ότι ήδη δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων!

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την ένταση που επικράτησε όταν οι συνταξιούχοι επιχείρησαν

να διέλθουν από τη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στην Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να βρεθούν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους ακολουθούσαν από νωρίς κατά την πορεία τους τους «ψέκασαν» με χημικά με αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην Βασ. Σοφίας, ο Υπουργός Ν. Τόσκας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και ανέλαβε κι εκεί την πολιτική ευθύνη γνωστοποιώντας του και τη νέα απόφαση της απαγόρευσης χρήσης δακρυγόνων κατά συνταξιούχων.

Εν συνεχεία εξεδόθη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.
Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανώσεις συνταξιούχων είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387 που τον χαρακτηρίζουν «θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων».

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίζουν τους συνταξιούχους να συνεχίσουν. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τους ψέκασαν με χημικά. Η αστυνομία εμπόδισε την πρόσβαση έχοντας αρχικά στήσει δύο κλούβες στη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασ. Σοφίας. Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί «απάντησαν» με χημικά!

Οι συνταξιούχοι παραμένουν στο σημείο ζητώντας να γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία τους από τον πρωθυπουργό.

Οι οργανώσεις των συνταξιούχων καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Το άρθρο Εντολή απαγόρευσης χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα