Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, εκατοντάδες πιστοί από την Τρίπολη, που γέμισαν ασφυκτικά τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως,  φώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον συμπατριώτη τους νέο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητο, μέχρι προχθές Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας.

«Να φοβάσαι τον Θεό και να ντρέπεσαι τον λαό» ήταν η συμβουλή του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, πνευματικός πατέρας του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού.

Να τιμήσεις την Εκκλησία αλλά και την Τρίπολη, προέτρεψε το νέο Μητροπολίτη Ιερισσού ο Μητροπολίτης Μαντινείας

και τον συμβούλευσε: «Να δείξεις αγάπη, αυτοθυσία και δημιουργία στον ευσεβή και πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού».

Ο κ.Αλέξανδρος εξήρε τους ανθυποψηφίους του νεοκλεγέντος Μητροπολίτη, τον Πρωτοσύγκελο και τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Ιερισσού, οι οποίοι παρέστησαν στην χειροτονία του κ.Θεοκλήτου.

Ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Γεροντά του, Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο για το προσωπικό δώρο που του έκανε – ένα εγκόλπιο που φιλοτεχνήθηκε για την εορτή των νεομαρτύρων της Τριπόλεως – και για την στήριξη και την αγάπη που του έδειξε μέχρι σήμαρα. «Σας ευχαριστώ που μου προσφέρατε την καρδιά σας», είπε ο κ.Θεόκλητος και διαβεβαίωσε ότι με τον ίδιο ζήλο που εργάστηκε στην Τρίπολη θα συνεχίσει και στη γη της Μακεδονίας, την Ιερισσό.

Στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού, που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, και στη θεία λειτουργία συμμετείχαν πολλοί Μητροπολίτες από την Πελοπόννησο και όλη την χώρα.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα