Ένταση στις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προς ενταφιασμό οδεύει και η νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το μεσανατολικό. Η εκτέλεση των τριών Ισραηλινών μαθητών και τα αντίποινα των Ισραηλινών αποτελούν πλήγμα για την παλαιστινιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών Φατάχ-Χαμάς.

Από την Τρίτη το βράδυ Εβραίοι εξτρεμιστές κατεβαίνουν στο κέντρο της δυτικής Ιερουσαλήμ ζητώντας εκδίκηση και τον θάνατο των Αράβων. Αρκετές φορές επιτίθενται σε Άραβες περαστικούς, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αστυνομίας. «Ο πρωθυπουργός

Νετανιάχου έδωσε εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πραγματικά αίτια της δολοφονίας του Παλαιστίνιου», δήλωσε ο Μαρκ Ρέγκεβ, κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Απευθύνει έκκληση να μη παίρνει κανείς το νόμο στα χέρια του».

Εξτρεμιστικοί κύκλοι και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να ωθήσουν την κατάσταση στα άκρα, αλλά υπάρχει και η σιωπηρή πλειοψηφία που στην διάρκεια της εβδομάδας, κατέβηκε στους δρόμους της δυτικής Ιερουσαλήμ για να υπενθυμίσει ότι Εβραίοι και Άραβες πρέπει και θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά. Ίσως και να το οφείλουν στον Μοχάμεντ, και τους τρεις Ισραηλινούς συνομηλίκους του, τον Ναφτάλι Φρένκερ, τον Ζιλάντ Σαέρ και το Εγιάλ Γιφράχ…

Το άρθρο Ένταση στις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα