Εντάσεις προκαλούν οι «εθνοσωτήρες» στη Βουλή

Θέμα χρόνου είναι, απλώς, η εκδήλωση πράξεων βίας εντός του Κοινοβουλίου. Αυτό εκτιμούν ολοένα και περισσότερα στελέχη του πολιτικού κόσμου, παρατηρώντας την κλιμάκωση του εμπρηστικού «πολιτικού» λόγου που αρθρώνει η ενισχυμένη με την ψήφο χιλιάδων Ελλήνων, ακραία «Χρυσή Αυγή».

Η εικόνα που καταγράφηκε πριν τις εκλογές στο στούντιο του «Αντέννα» με τον Ηλία Κασιδιάρη – βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της

Χ.Α. να βρίζει τη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και να προπηλακίζει την Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, σύντομα θα (επαν)εμφανιστεί και στους διαδρόμους της Βουλής, λέγεται χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η φωνή του απλού λαού. Είμαστε η φωνή της συνείδησης του απλού δοκιμαζόμενου λαού», έλεγε πρόσφατα ο Χρ. Παππάς, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μορφώματος, του οποίου ηγείται ο Ν. Μιχαλολιάκος.

«Δυστυχώς, μου θυμίζει κάποια πράγματα που άκουγα προεκλογικά», σχολιάζει βουλευτής της αριστεράς. «Μου θυμίζει που άκουγα πολίτες-ψηφοφόρους να λένε «μακάρι να μπουν στη Βουλή η χρυσαυγίτες να ρίξουν καμιά σφαλιάρα στα λαμόγια». Ίσως ήρθε η ώρα αυτή», συμπλήρωσε.

Προφανώς και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Χ.Α. έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων «μηνυμάτων», τα οποία τροφοδοτούν τη χυδαία εμπρηστική συμπεριφορά τους, εντός και εκτός Βουλής. Ενδεικτικά του κλίματος που διαμορφώνεται είναι τα περιστατικά προσπάθειας εισόδου στο μέγαρο του Κοινοβουλίου «συνεργατών» των βουλευτών της Χ.Α. με την απαίτηση να μην υποστούν –όπως άπαντες υφίστανται – έλεγχο κατά την προσέλευσή τους από τους αστυνομικούς: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής», λένε, σαν αυτή και μόνο η ιδιότητά τους να (πρέπει να) λειτουργεί -κατ’ αυτούς- ως ένα είδος «πάσου» για ελεύθερη είσοδο οπουδήποτε. Ειδικά δε στο χώρο στέγασης των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας, για την οποία τρέφουν τις χειρότερες των απόψεων:

«Μια ελεεινή αλληλοδιάδοχη σειρά από πολιτικές εξουσίες (…) μια άθλια πολύχρωμη σπείρα αγυρτών, απατεώνων κι εθνοπροδοτών. Αυτοί οι θρασείς πολιτικοί θεατρίνοι (…) αυτοί οι θρασύδειλοι κάλπικοι «ταγοί» του Έθνους, «εκ του ασφαλούς», προκλητικοί και βωμολόχοι εξουσιαστές. Οι «τσαμπουκάδες» του κοινοβουλευτικού ασύλου. Κρυμμένοι πίσω από τ’ αναχώματα ασφαλείας εκατοντάδων ενστόλων αστυνομικών και ποικιλόμορφα παραλλαγμένων ασφαλιτών, ταγμένων αποκλειστικά για να προστατεύουν τη ζωή και την ακεραιότητα αυτών των πατριδεμπόρων», είναι ορισμένες από τις φράσεις σε ένα απ’ τα ιδεολογικά κείμενα που δημοσιεύονται στο σάιτ της Χ.Α.

Εν μέσω αυτής της ατμόσφαιρας, οι ίδιοι πλέον δείχνουν να μην ενοχλούνται ούτε από τον προσδιορισμό που τους αποδίδεται: ότι είναι, δηλαδή, ένα ναζιστικό, φασιστικό κόμμα. «Αρκεί να μην μας λένε κλέφτες», ομολογεί ο Ν. Μιχαλολιάκος. Ο εκπρόσωπός του, Ηλ. Κασιδιάρης έλεγε τις προάλλες από το βήμα της Βουλής, με την ευκαιρία της διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα:

«Εμείς, λοιπόν, οι φασίστες και οι νεοναζί αποφασίσαμε να επιστρέψουμε την κρατική χρηματοδότηση στο λαό». Και για το ίδιο γεγονός, αλλά αυτή τη φορά με αφορμή την επιλο

Keywords
Τυχαία Θέματα