Ένοπλη εξέγερση σε φυλακή με 27 νεκρούς στη Σρι Λάνκα

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα διεξάγει ερευνά για την εξέγερση που ξεκίνησε την Παρασκευή σε φυλακή του Κολόμπο και κόστισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους.

Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και πέντε κρατούμενοι που κατάφεραν να δραπετεύσουν εντοπίστηκαν, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων διέφυγαν είναι άγνωστος. 

«Ερευνούμε το συμβάν, αλλά και το πώς οι κρατούμενοι κατάφεραν να διαρρήξουν την οπλοθήκη της φυλακής», δήλωσε ο υπουργός Σωφρονιστικής Μεταρρύθμισης Τσαντρασίρι Γκαζαντίρα μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κρατούμενοι διέρρηξαν την οπλοθήκη της

φυλακής, πήραν 82 όπλα και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, αγνοώντας τις εκκλήσεις των φρουρών να παραδοθούν.
Ο διευθυντής του Εθνικού Νοσοκομείου στο Κολόμπο Ανίλ Ζασίνγκε  είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 43.

Δήλωσε  ότι «μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 13 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, τέσσερις στρατιώτες κι ένας περαστικός»προσθέτοντας πως στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στις φυλακές Ουελικάντα, η οποία ξέσπασε στη διάρκεια έρευνας των κελιών για ναρκωτικά και λαθραία κινητά τηλέφωνα, αναγκάστηκε να επέμβει και ο στρατός.

Κρατούμενοι είχαν ανέβει στη στέγη της φυλακής και πυροβολούσαν κατά των στρατιωτών και των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά.

Σποραδικά πυρά ακούγονταν επί τουλάχιστον τρεις ώρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Οι κρατούμενοι κατέβηκαν από τη στέγη μόλις έπεσε η νύχτα και οι αρχές έκοψαν την παροχή ρεύματος.

Οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν κρατούμενους που δραπέτευσαν και κάποια από τα όπλα που εκλάπησαν από την οπλοθήκη. Η εξέγερση είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί σε φυλακές από το 1983, οπότε 35 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια εθνοτικών συγκρούσεων στην ίδια φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα