Ενώνουν τα δύο μέτωπα για να ελέγξουν τη φωτιά στην Αυστραλία

Προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη Πέμπτη εξακολουθούν να δίνουν χιλιάδες πυροσβέστες και εθελοντές στην Αυστραλία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία, αποφάσισε να «συνενώσει» δύο από τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα στα Γαλάζια Όρη, προκειμένου να τα ελέγξει.
Να σημειώσουμε πως στη χώρα των Καγκουρό, τουλάχιστον 60 είναι τα ενεργά μέτωπα, με τα 13 από αυτά να μην έχουν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο.
Στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν καταστραφεί 200 σπίτια και τμήματα της

περιοχής έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένας άνδρας πέθανε από πιθανή καρδιακή προσβολή την περασμένη εβδομάδα, στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές του Σίδνεϊ έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, με τον συνδυασμό καπνού και τέφρας να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης.
Χιλιάδες πυροσβέστες, εκατοντάδες πυροσβεστικά οχήματα και 90 αεροσκάφη μάχονται με τις φλόγες που έχουν απανθρακώσει τουλάχιστον 300.000 στρέμματα.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί για μία καταιγίδα που κινείται προς την περιοχή και αναμένεται να προκαλέσει δυνατούς ανέμους με ριπές που θα φτάνουν τα 50χλμ την ώρα, ενώ η θερμοκρασία την Τετάρτη (23/10) θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα