Θρίλερ με τους διοικητικούς των ΑΕΙ πριν τη λήξη της προθεσμίας – Μόνο ένας στους δύο έχει απογραφεί

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ καθώς λήγει τα απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία απογραφής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Λίγες ώρες νωρίτερα αναμένεται να έχει ψηφιστεί τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα τεθούν αυτομάτως σε αργία από αύριο όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου

Παιδείας, από χθες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που απογράφονται, φτάνοντας τους 1.000 σε σύνολο περίπου 2.000 υπόχρεων. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας θα έχει απογραφεί η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Λαμπράκης, διέψευσε, πάντως, την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η γενική συνέλευση των υπαλλήλων άναψε το «πράσινο φως» για την απογραφή. «Δεν απογραφόμαστε, συνεχίζουμε την απεργία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Όλοι οι συνάδελφοι (μοριοδοτούμενοι ή μη) δηλώνουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι βρισκόμαστε σε απεργία και δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία ατομικής απογραφής και σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ανακοίνωση με οδηγίες για την απογραφή. Όπως αναφέρεται:

«Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα:

- Να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.

- Να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ’- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα, εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει «…με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.

- Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει τον προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείτε σωστά τον προσωπικό σας ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

- Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι εκκλήσεις από καθηγητές και φοιτητές που ζητούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 18.000 υπογραφές φοιτητών, ενώ ανάλογη έκκληση απηύθυναν και ομάδες καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ: «Σεβόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Διαφωνούμε, όμως, με την πλήρη διακοπή των λειτουργιών του πανεπιστημίου. Μερικές συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες» αναφέρουν σε επιστολή τους.

Από την άλλη πλευρά, καθηγητές του ΕΚΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα