Ένοχος για φόνο εξ’ αμελείας ο Πιστόριους

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο, τον παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Χθες είχε απαλλαγεί

από την κατηγορία της δολοφονίας εκ προμελέτης, καθώς το δικαστήριο δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία για να τον καταδικάσει.

«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», είχε πει χθες η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.

Ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε την Στίνκαμπ και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, όταν μπήκε πέρυσι στο διαμέρισμά του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

«Σοκαρισμένος» δήλωνε χθες ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα