Την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος θα εξετάσει σήμερα το άτυπο Eurogroup

Συνεδριάζει σήμερα στο Μιλάνο το άτυπο Eurogroup, το οποίο θα εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι και εν όψει της έλευσης της τρόικας, εντός του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Ε.Ε. η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί τμήμα των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές στην εν εξελίξει αξιολόγηση, όμως, όπως αναφέρθηκε, οι ουσιαστικές

διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πάντως, αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η ανάλυση επί της βιωσιμότητας του χρέους είναι συνάρτηση και των δημοσιονομικών επιδόσεων για το 2015, δηλαδή την πορεία του ελλείμματος, τα έσοδα και οι δαπάνες. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι υποχρέωση των κρατών – μελών είναι να παρουσιάσουν έως τα μέσα Οκτωβρίου στην Επιτροπή τα σχέδια προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς επί των οποίων θα υπάρξει τοποθέτηση στα τέλη Νοεμβρίου.

Χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχαν ανεπίσημη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, με πρώτιστο αυτό της λήξης του μνημονίου. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις τράπεζες και τη νομισματική πολιτική που ασκείται από την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα