Εννέα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο «μικροσκόπιο» για επιδόματα-μαϊμού

Αποκαλύψεις για ύπαρξη κυκλωμάτων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, που έδιναν συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού, έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια, μια μόλις ημέρα μετά τη χθεσινή απόφαση προφυλάκισης των 7 κατηγορούμενων για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν σε 9 υποκαταστήματα του ΙΚΑ, εκ των οποίων, στα πέντε υποκαταστήματα (τρία στην Αττική, ένα στην

Κρήτη και ένα στην περιφέρεια Θεσσαλίας) γίνονται έλεγχοι για τη χορήγηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους και στα άλλα τέσσερα υποκαταστήματα (Αθήνα και Κρήτη) γίνονται έλεγχοι στους υπαλλήλους για χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους - φαντάσματα. Η ζημιά για το Ίδρυμα εκτιμάται πως αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, άλλα στοιχεία δείχνουν ότι το ΙΚΑ επιβαρυνόταν με την αγορά ιατρικών υλικών, παρόλο που οι αποθήκες του ήταν γεμάτες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», χιλιάδες ιατρικά υλικά τα οποία είχαν λήξει ακόμα και πριν από δύο χρόνια εντοπίστηκαν σε 11 αποθήκες του ΙΚΑ. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι παραγγελίες συνεχίζονταν κανονικά, παρόλο που οι αποθήκες ήταν γεμάτες υλικά, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η «μαύρη τρύπα» του Ταμείου.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την υπόθεση των γιατρών στο Ηράκλειο της Κρήτης που μοίραζαν αναρρωτικές άδειες, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Ταμείου.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο γιατρών εντοπίστηκαν 2 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα