Εννέα τραυματίες από την ένταση στις Σκουριές

Ακόμη ένα επεισόδιο έντασης ανάμεσα στις αστυνομικές Αρχές και τους κατοίκους σημειώθηκε στις Σκουριές, όπου οχτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν σήμερα (Κυριακή) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά Χαλκιδικής.

Η ένταση άρχισε από νωρίς το πρωί, όταν κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή ζητώντας να σταματήσουν οι παράνομες, όπως τις χαρακτήρισαν, εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής,

Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ούτως ώστες να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας στην περιοχή. Στο σημείο εκείνο είχαν μαζευτεί και μονάδες των ΜΑΤ και άλλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, οι άντρες των ΜΑΤ άρχισαν να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, ενώ ακολούθησε και χρήση δακρυγόνων.

Τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν από σκάγια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Από αυτούς οι τρεις πήραν εξιτήριο, ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο ίδιο νοσοκομείο σε τρεις αστυνομικούς και μία διαδηλώτρια που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Για πρόκληση κάνει λόγο ο Νίκος Δένδιας

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους “δίκαιο” κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας σχετικά με τα γεγονότα.

«Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα