“Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί διαλογιζόμενο για την ύπαρξή του”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η πολύ καλή κωμωδία «Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί, διαλογιζόμενο για την ύπαρξη», του Σουηδού σκηνοθέτη Ρόι Αντερσον κέρδισε, όπως αναμενόταν το Χρυσό Λιοντάρι του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία είναι μια όμορφη, με έξυπνα, απολαυστικά ευρήματα κωμωδία, περιλαμβάνοντας διάφορα επεισόδια που διακωμωδούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της σύγχρονης αστικής κοινωνίας μας.

«Επεισόδια που αντλώ από όσα βλέπω καθημερινά», όπως μας

είπε σε συνομιλία που είχαμε με τον σκηνοθέτη πριν από τη βράβευσή του. «Μου αρέσει να πηγαίνω και να κάθομαι σε διάφορα καφέ και άλλα μέρη και να σημειώνω διάφορα πράγματα που βλέπω. Από τα απλά αυτά επεισόδια μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικά πράγματα. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποίησα στην ταινία μου, ενώ άλλα τα αφήνω για μιαν επόμενη. Δεν πετώ τίποτα. Είναι όπως με το φαγητό, αν μείνει κάτι δεν το πετάς αλλά το κρατάς για αργότερα».

Αναλυτικά τα βραβεία:

Αργυρός Λέων, βραβείο Σκηνοθεσίας: Αντρέι Κοντσαλόφσκι για το “Postman’s White Nights” (Ρωσία)

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: “The Look of Silence”, του Τζόσουα Οπενχάιμερ (ΗΠΑ)

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής: “Sivas”, του Κάαν Μουτσντέτσι (Τουρκία)

Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού: Ανταμ Ντράιβερ για το “Hungry Hearts” (ΗΠΑ)

Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού: Αλμπα Ρορβάχερ για το “Hungry Hearts” (ΗΠΑ)

Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για τον καλύτερο/καλύτερη νέο/α ηθοποιό: Ρομέν Πολ για τον “Le Dernier Coup de Marteau” (Γαλλία)

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου: “Ghesseha” του Ραχσάν Μπάνι-Ετεμάντ (Ιράν)

Το άρθρο “Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί διαλογιζόμενο για την ύπαρξή του” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα