Εν μέσω θέρους και διακοπών παρατηρείται αύξηση απολύσεων σε τουριστικά καταλύματα

Την ώρα που περνάμε μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει ψηλά τον πήχη μιλώντας για 17 εκατ. τουρίστες, το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας κατέγραψε περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις στα καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Αυγή», για το πρώτο 8ήμερο του Αυγούστου στο σύστημα «Εργάνη» καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων.

Αυξημένες απολύσεις

παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση- καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα). Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από τις 1-7-2013 μέχρι 8-8-2013 κάτι που, εξαρχής, δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα