Ελληνικές… Kάννες σημαδεύουν το Φοίνικα

Το ελληνικό σινεμά φοράει και πάλι επίσημο ένδυμα και στις 13 Μαΐου πατά το κόκκινο χαλί. Το κορυφαίο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ευρώπη, αυτό των Καννών, ανακοίνωσε χθες τις ταινίες που θα διαγωνισθούν φέτος για τον Χρυσό Φοίνικα και ανάμεσά τους φιγουράρει το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης επιστρέφει στις Κάννες μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Κυνόδοντα» στο ίδιο Φεστιβάλ το 2009 (απέσπασε το βραβείο στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα») και αυτή τη φορά διεκδικεί το μεγάλο

τρόπαιο δίπλα σε μεγαθήρια του αμερικανικού και του παγκόσμιου σινεμά. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε με τον Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ καθώς ο ξένος Τύπος έχει συμπεριλάβει τον Λάνθιμο εδώ και χρόνια στην ομάδα των νέων κινηματογραφιστών που έχουν αφήσει τις περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον. Μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο το 1998, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα με το «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», καμία άλλη ελληνική ταινία δεν είχε καταφέρει ως σήμερα να συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του μεγάλου Φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα