Έληξε η επιδημία Έμπολα στην Λιβερία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Μετά από πολύ καιρό η Λιβερία κηρύχθηκε ως χώρα ελεύθερη από τον Έμπολα, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξακρίβωσε ότι δεν υπάρχει ασθενής από την ιό καθώς έχουν περάσει 42 ημέρες από τότε που πέθανε ο τελευταίος ασθενής στις 27 Μαρτίου.

Οι 42 ημέρες είναι το επίσημο όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να κηρύξει ότι πέρασε μια επιδημία. Επίσης, όπως τονίστηκε πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού και στις Γουινέα και Σιέρα Λεόνε.

Η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται και στις δύο άλλες χώρες της δυτικής

Αφρικής που χτυπήθηκαν από τη χειρότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία. Μάλιστα, την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε ανέφεραν μόλις εννέα νέα κρούσματα η καθεμία -αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα εκατοντάδες νέα περιστατικά που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη του 2014.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι αρκετά από τα νέα περιστατικά, και ειδικά στη Γουινέα, αφορούν άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στις λίστες επαφών άλλων ασθενών. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να διαδίδεται σε αλυσίδες μετάδοσης που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα