Καταγγέλει την Τουρκία η Συρία για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στο μασωλείο του Σαχ

Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της κυριαρχίας της, καταγγέλει η Συρία μετά την επίσκεψη σε συριακό έδαφος, χωρίς άδεια, του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επισκέφθηκε στη Συρία το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο

τάφος, που τώρα βρίσκεται κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα βρισκόταν βαθύτερα εντός της Συρίας αλλά μετακινήθηκε πιο κοντά στη μεθόριο, 200 μέτρα από τα σύνορα, τον Φεβρουάριο σε μυστική τουρκική στρατιωτική επιχείρηση υπό το φόβο ότι μπορεί να καταστραφεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση του Φεβρουαρίου -η πρώτη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στα χρόνια που μετρά ο εμφύλιος- χαρακτηρίστηκε ως «κατάφωρη επίθεση» από τη Δαμασκό, όπως και η επίσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana κατήγγειλε «διείσδυση χωρίς κυβερνητική άδεια σε συριακό έδαφος, που αποτελεί σαφή επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα