Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ ο Μ. Βαρότσης

Η σύλληψη του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη στην Κωνσταντινούπολη φέρνει σε κρίσιμο σημείο την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» της Τράπεζας και πλέον οι κατηγορούμενοι, που ανέρχονται στους 30, θα κληθούν ενώπιον του ανακριτή για την απολογία τους.

Την

αρχή έκανε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Τ.Τ., Μάριος Βαρότσης, που πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Απολογήθηκε μέσω υπομνήματος 70 σελίδων όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όπως είπε, όλες οι δανειοδοτήσεις έγιναν βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών και υποστήριξε ότι κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τις μελλοντικές συνθήκες της αγοράς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε νόμιμη τη σύμβαση εξαγοράς από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών BESTLINE, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά που είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του ΤΤ και θα απολογηθεί την Τρίτη.

Τελικά, ο κ. Βαρότσης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές κάθε μήνα.

Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα