Αδιέξοδο μεταξύ γιατρών και υπ. Υγείας

Εμμένει στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην υγεία ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά και τη συνάντησή του με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που είχε τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου. Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εμφανίζονται οι γιατροί.
«Η μεταρρύθμιση στην υγεία θα προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενή» επισήμανε

ο υπουργός και πρόσθεσε:«το νομοσχέδιο, έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση τόνισε πως «αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά τη γενική τους συνέλευση, συνάντησαν τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη και του κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την υγεία. Οι ίδιοι ζήτησαν αλλαγές, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τους είπε ότι δεν θα καταθέσει σήμερα, Δευτέρα το νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου «να γίνει ουσιαστική συζήτηση γι' αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα