ΕΛΑΣ διαφθορά: Ενοικίαση ασυρμάτων σε κακοποιούς

Οι σοβαρές αποκαλύψεις ενοικίασης υπηρεσιακών ασυρμάτων σε κακοποιούς για να «ακούνε» την Αστυνομία και να προφυλάσσονται στις εγκληματικές τους ενέργειες, όλα δείχνουν ότι δεν είναι απλά μεμονωμένα περιστατικά με δράστες ασυνείδητους, διεφθαρμένους αστυνομικούς, που παίζουν με την ίδια τη ζωή των έντιμων συναδέλφων τους για τα βρόμικα χρήματα. Σαν βόμβα, έρχεται στο φως η είδηση ότι μετά την πρόσφατη-δεύτερη τον τελευταίο καιρό- σύλληψη επίορκου ο οποίος

κατηγορείται ότι νοίκιαζε μέσω ιδιώτη για 2.000 ευρώ μηνιαίως τον υπηρεσιακό ασύρματο σε κακοποιό, προκύπτει τώρα ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για μία ακόμη πολύ σημαντική υπόθεση διαφθοράς με κοινό παρονομαστή τις περίφημες ενοικιάσεις ασυρμάτων σε κακοποιούς.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εδώ και μήνες είχε περιέλθει η πληροφορία στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, ότι «αγνοούνται» έξι ασύρματοι του συστήματος Tetra από κεντρικότατο Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας και έως στιγμής, ουδείς εκ των υπευθύνων φέρεται να μη γνωρίζει που βρίσκονται! Το απίστευτο γεγονός έχει προκαλέσει το «ενδιαφέρον» των Εσωτερικών Υποθέσεων, και οι αστυνομικοί του στρέφονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά σοβαρό περιστατικό που έχει να κάνει με την τύχη των ασυρμάτων, που έχουν πληρωθεί με χρήματα του ελληνικού λαού και δεν ανήκουν σε κανένα άτομο. Ενώ αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, έγινε γνωστό ότι στο περί ού ο λόγος Αστυνομικό Τμήμα πραγματοποιήθηκε και αιφνιδιαστική έφοδος των «αδιάφθορων».

Το προηγούμενο ρεπορτάζ

Υπενθυμίζεται το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών στο Alphafreepress, για το ζήτημα της ενοικίασης ασυρμάτου από αστυνομικό. Ανέφερε το ρεπορτάζ: «Για δεύτερη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, εντοπίζεται αστυνομικός να έχει… ενοικιάσει(!) τον υπηρεσιακό ασύρματο της Αστυνομίας, σε κακοποιούς, προκειμένου αυτοί να «διευκολύνονται» ακούγοντας το Κέντρο Επιχειρήσεων, στη διάπραξη κλοπών! Η ενοικίαση του ασύρματου σε δύο άτομα από τον αστυνομικό, είχε καθορισθεί στα 2.000 ευρώ μηνιαίως, κάτι που σημαίνει ότι με τον… αέρα του ασυρμάτου και των ακροάσεων των εντολών των αξιωματικών προς περιπολικά, οι διαρρήκτες μπορούσαν να βγάζουν σαν «λεία» πολλά περισσότερα!

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρουν οι «αδιάφθοροι»,ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα».

Γενετικό υλικό σε τέσσερις κλοπές

Γίνεται μνεία, καταλήγει η ενημέρωση, ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών. Πριν από τέσσερις μήνες, είχε παρουσιασθεί κι άλλο κρούσμα διαφθοράς με ασύρματο που είχε παραδοθεί από αστυνομικό σε διαρρήκτες Ρομά. Τότε, οι δράστες διαρρήξεων, είχαν τη δυνατότητα να συντονίζονται στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι να αποφεύγουν τις συλλήψεις, ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων πότε αστυνομικοί προσέγγιζαν στον τόπο των αδικημάτων. Όπως είχε διαπιστωθεί, τουλάχιστον σε 30 περιπτώσεις, σπείρες διαρρηκτών γνώριζαν με ακρίβεια τι διαμειβόταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι εμφανίζονταν σε βίντεο καμερών ασφαλείας, να φροντίζουν να εξαφανισθούν λίγο πριν από την άφιξη των περιπολικών, να αλλάζουν σχέδιο δράσης και πολλά άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα