ΕΛΑΣ: 958 συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ειδικές αστυνομικές δράσεις που αφορούν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν 42.133 άτομα, καθώς και 24.476 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια, ενώ προσήχθησαν 5.448 άτομα.

Διαπιστώθηκαν συνολικά 4.727 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές - Δημοτικές Αρχές.
Συνελήφθησαν 958

άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια.
Ενδεικτικά, συνελήφθησαν 82 για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, 412 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 54 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 21 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 254 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα κλπ.

Σημειώνεται, πως στις αστυνομικές εξορμήσεις συμμετείχαν συνολικά 8.735 αστυνομικοί και 2.812 οχήματα συνολικά.

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας του Κέντρου της Αθήνας πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα