Ελαφρά μειωμένα τα ποσοστά ανεργίας στην Ισπανία

Μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 2.475 ή σε ποσοστό 0,05% από τον Οκτώβριο, έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Ισπανίας. Τα στοιχεία πάντως, προκύπτουν με άλλη μεθοδολογία από αυτή που χρησιμοποιείται για τα στοιχεία στις τριμηνιαίες έρευνες της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με αυτά, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 26% στο τρίτο τρίμηνο. Τα μηνιαία στοιχεία υποδηλώνουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει περίπου στο 26% στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την τράπεζα

Sabadell.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε τον Νοέμβριο κατά 2,02%. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση σε ετήσια βάση, καθώς τον Οκτώβριο καταγράφηκε μείωση για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2007. Αύξηση της απασχόλησης καταγράφηκε στους τομείς των κατασκευών και της βιομηχανίας, ενώ μείωση σημειώθηκε στον αγροτικό τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί τις μειώσεις ένδειξη ότι η ανάκαμψη αρχίζει να αποκτά βάση, αν και η ανάπτυξη πρέπει να γίνει πολύ ισχυρότερη πριν σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μείωση της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα