Έκτακτο αυγουστιάτικο υπουργικό συμβούλιο εφ’ όλης της ύλης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (18:30) με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να θέλει να στείλει μήνυμα ότι «η χαλάρωση δεν επιτρέπεται και υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα», εν όψει της θερινής ραστώνης του Αυγούστου.

Στην ατζέντα βρίσκεται η επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης, θα δώσει το πολιτικό στίγμα της επόμενης

περιόδου, αλλά και κατευθύνσεις και εντολές προς τους υπουργούς.

Εξάλλου, θα τεθεί αναμφισβήτητα το ζήτημα με τα λάθη, τις στρεβλώσεις και τις αδικίες με τη φορολόγηση των ακινήτων, τον περίφημο ΕΝΦΙΑ. Παρά το γεγονός ότι ο νέος φόρος των ακινήτων σχεδιαζόταν επί περίπου ένα έτος, εντούτοις έγιναν πολλά λάθη και χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού που έδωσε εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα περυσινά επίπεδα για 4.000 περιοχές, όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013, ώστε να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανόν να δοθεί παράταση της καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για τα τέλη Σεπτεμβρίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού κρίθηκε επιβεβλημένη διότι το κλίμα έχει επιβαρυνθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε αντισυνταγματικό, ενώ πολλοί βουλευτές της ΝΔ έβαλαν κατά του πρώην οικονομικού επιτελείου και των συμβούλων του.

Ωστόσο, για την κυβέρνηση υπάρχει και άλλη «καυτή πατάτα» και αυτή είναι οι αντιδράσεις των ένστολων που είναι πάρα πολύ μεγάλες για το ασφαλιστικό τους και συγκεκριμένα για το εφάπαξ. Μάλιστα, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε να αντικατασταθεί από την ψηφοφορία, όπως και έγινε, για να μην ψηφίσει.

Τέλος, τις τελευταίες ώρες έχει ανακύψει ένα μεγάλο πρόβλημα που αποτελεί και κτύπημα στην ελληνική οικονομία και είναι η κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράψει διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, μέσω της συλλογικής απόφασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το άρθρο Έκτακτο αυγουστιάτικο υπουργικό συμβούλιο εφ’ όλης της ύλης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα