Έκρηξη ακραίων φαινομένων σε περίπτωση που παρθούν νέα μέτρα προβλέπει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την ανησυχία του, πως οποιαδήποτε νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη ακραίων φαινομένων, εκδήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,

σήμερα (22/10) στη Νυρεμβέργη, παραπέμποντας στην, όπως είπε, εμφάνιση νεοναζιστικού κόμματος και άλλων ακραίων φαινομένων.

Ο κ. Ασκούνης, σημείωσε επίσης πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διαμηνύσει ότι η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη κινδυνεύει να διαλύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ οι δήμοι, λειτουργώντας κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες, προσπαθούν να διατηρήσουν όρθιους τους πολίτες και να στηρίξουν ό,τι έχει απομείνει από υπηρεσίες στην κοινωνία.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα, με το ΑΕΠ να έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 23% και την ανεργία να έχει φθάσει στο 27% και ειδικότερα στους νέους στο 60%, επισήμανε ότι, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών εμφανίζεται το 2013, για πρώτη φορά, ένα πρωτογενές πλεόνασμα.

Μιλώντας για τη σημασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, υπενθύμισε τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί αρχικά, για να επισημάνει πως η τωρινή, τέταρτη διοργάνωσή της σηματοδοτεί μια νέα φάση στη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Γερμανίας, ερχόμενη να αλλάξει το κλίμα που δημιούργησαν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα