Εκλογές «βλέπει» ο Κ. Μητσοτάκης-θέτει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης φαίνεται πεισμένος ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την διενέργεια πρόωρων εκλογών .

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο, και… εκλογές

Στην αξιωματική αντιπολίτευση προβλέπουν σύντομα εκλογές, καθώς εκλαμβάνουν τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που φέρνει την προσεχή εβδομάδα στην Βουλή η κυβέρνηση ως το προοίμιο μιας άμεσα επικείμενης

προεκλογική περιόδου.

Στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στις 12:00 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ζητήσει από τους βουλευτές να βρίσκονται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα,. Να σημειωθεί ότι η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας γίνεται στο φόντο δύο σημαντικών κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων με την κυβέρνηση, που αφορά αφενός στο θέμα του εκλογικού νόμου και αφετέρου στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενo την διερεύνηση των ευθυνών και των συνθηκών που οδήγησαν στην επιβολή των capital control και του τρίτου μνημονίου.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση

Όπως είναι αναμενόμενο στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή ακυβερνησίας για την χώρα, όπως και παρεμπόδισης της Νέας Δημοκρατίας να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταστήσει ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ -θα υποστηρίξει- πως καταρρέει κοινωνικά, πολιτικά και δημοσκοπικά.

Ταυτόχρονα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να καταψηφίσει τις προταθείσες από την κυβέρνηση αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ενώ θα υποστηρίξει την δική της τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη και η οποία αφορά στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, και στην νομοθέτηση της δυνατότητας οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένη τροπολογία έχει τις υπογραφές του συνόλου των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να δοθεί μήνυμα ενότητας της παράταξης και να διαλυθεί η φημολογία περί πιθανών διαρροών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην επικείμενη ψηφοφορία στην Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Το άρθρο Εκλογές «βλέπει» ο Κ. Μητσοτάκης-θέτει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα